POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens

Ohjelmistossa

”Is all that we see or seem / but a dream within a dream?” – Poe: Dream within a dream

 

Tässä esityksessä draamalliset tilanteet, liike sekä musiikki nivoutuvat tiheäksi musiikkiteatterilliseksi kokonaisuudeksi, josta yhtä kerronnan tasoa on mahdoton irrottaa toisesta. Esitys on täynnä vaikuttavaa musiikkia, komeaa laulua ja iholle käyvää tanssia, jotka kuljettavat katsojaa merkillisten tarinoiden sekä tunnetilojen läpi.

 

Kantaesityksen ensi-ilta 2.3.2019 Riihimäen Teatterissa, yhteistuotanto Riihimäen Teatterin ja Tanssiteatteri Minimin kanssa

 

Esitykset ja liput:

Esitykset Riihimäen Teatterissa 1.3. – 11.5.2019 Liput

Esitykset Kuopion Kaupunginteatterissa 8.3. – 3.5.2019 Liput

 

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Näyttämö 3T

Esiintyjät: Juha Ekola, Noomi Forslund, Ismo Laakso, Katja Peacock, Liisa Ruuskanen

Musiikin sävellys: Iiro Ollilla

Musiikin tuotanto ja ohjelmointi: Ismo Laakso

Valosuunnittelu: Sam Siltavuori

Videosuunnittelu: Sami Rauhala

Lavastus: Näyttämö 3T ja työryhmä

Puvut: Aino Simola

Tuotanto: Riihimäen Teatteri, Tanssiteatteri Minimi ja Näyttämö 3T

Valokuvat: Aki Loponen / Riihimäen Teatteri

THE GRIMM BOOK OF HORRORS

Poistunut ohjelmistosta

THE GRIMM BOOK OF HORRORS

 

Näyttämö 3T:n ja Riihimäen Teatterin yhteistuotanto, kantaesitys The Grimm Book of Horrors sai ensi-iltansa 27.2.2016 Riihimäen Teatterissa.

 

The Grimm Book of Horrors on hyytävä musiikkiteatterielämys, jossa lohduton kauneus ja pimeistä pimein kohtaavat. Esitys avaa uusia ovia Grimmin maailman kauhukellareihin – nyrjähtäneeseen todellisuuteen, jossa prinsessat ulvovat kuuta ja peilissä irvistää susi. Visuaalisesti vahvassa teoksessa kuullaan runsaasti uutta värisyttävää musiikkia. Näyttämöä hallitsevat karismaattiset esiintyjät, huippumuusikot sekä pilkkopimeä enkelikuoro. Tähän esitykseen eivät pikkulapset ole tervetulleita – paitsi syötäviksi!

 

Esitykset Tampereen Teatterikesässä

 

The Grimm Book of Horrors on kutsuttu Tampereen Teatterikesän 2016 pääohjelmistoon. Esitykset Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä tiistaina 2.8. klo 19.30 ja keskiviikkona 3.8. klo16.30.

 

Tampereen Teatterikesän liput: www.lippu.fi

 

Lisätietoja: www.teatterikesa.fi

 

Esityksen suunnittelu, sovitus ja näyttämöllepano: Näyttämö 3T

 

Säveltäjä Iiro Ollila

Ohjaaja Samuli Reunanen

Koreografi Liisa Risu

 

Otteita Mikko Koivusalon ”Prinsessaooppera”-libretosta

Näyttämöllä: Diana Tenkorang, Mikko Nuopponen, Ninu Lindfors ja Katja Peacock

Muusikot: Hannu Risku/ Teatterikesän esityksissä Hanna Risku & Salla Markkanen ja Topi Korhonen

Kuoro: Aino Arkko, Janita Juvonen, Aino Karlstedt, Annika Lohilahti, Leona Pälvimäki, Julia Tanhula ja Janna Vastela

 

Tuotanto: Riihimäen Teatteri ja Näyttämö 3T

 

Valokuvat: Aki Loponen / Lomagraphics / Riihimäen Teatteri

 

Kesto: n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa

K-16

Kantaesitys: 27.2.2016 Riihimäen Teatterissa

 

 

"Visuaalisesti vahva esitys luottaa liikkeen voimaan. Tanssillisuus leikkii ja katkaisee leikin poikki. (…) Kaiken kaikkiaan päitä menee poikki ja luita ja lihoja piilotellaan kevyesti hymyillen, jos kohta uupuneita surijoitakin löytyy. (…) Diana Tenkorangin roolityö on hieno. Niin kertojana kuin laulajanakin nuori teatterikorkeakoululainen vakuuttaa. (…) Iiro Ollilan säveltämät laulut ovat omaperäisen kiehtovia. Läpi näytelmän lavalla oleva kuoro laulaa taitavasti. (…) Näytelmä tuulettaa vanhoja satuja ilahduttavan raikkaasti."

 

- Pirjo Puukko, Hämeen Sanomat 2.3.2016

 

 

MIKÄ ELO ONNELLINEN - KOHTAUKSIA ALEKSIS KIVEN ELÄMÄSTÄ

Poistunut ohjelmistosta

Veijo Meri

MIKÄ ELO ONNELLINEN - KOHTAUKSIA ALEKSIS KIVEN ELÄMÄSTÄ

 

Ohjaus ja sovitus: Samuli Reunanen

Musiikin sävellys ja sovitus: Iiro Ollila

Koreografia: Liisa Risu

 

Valokuvat: Jukka Kontkanen

 

Ensi-ilta Seinäjoen kaupunginteatterissa 30.1.2016.

 

Katso esityksen traileri

 

”Suosittelen. Menkää Seinäjoen kaupunginteatteriin. Samuli Reunasen ohjaama Aleksis Kivi -näytelmä käy esimerkistä, kuinka homma hoituu kotiin tyylikkäästi. (…) Nähdään riehakasta ja vakavaa ja ennen muuta yllätyksellistä teatteria. (…) Visiota tukevat lavastuksen ja puvustuksen oivaltavat anakronismit."

 

– Anne Puumala, ILKKA 2016

YKSI LENSI YLI KÄENPESÄN

Poistunut ohjelmistosta

Ken Kesey – Dale Wasserman

YKSI LENSI YLI KÄENPESÄN

 

Suomennos: Sami Parkkinen

Sovitus ja ohjaus: Samuli Reunanen

Äänisuunnittelu ja sävellys: Iiro Ollila

Koreografia: Liisa Risu

 

Ensi-ilta 18.9.2010 Vaasan kaupunginteatteri

 

Valokuvat: Jyrki Tervo

 

”Yksi lensi yli käenpesän on hieno, vaikuttava ja toteutukseltaan myös riemastuttavan absurdi kokonaisuus. Visuaalisuus, liike ja ääni toimivat dramaturgiassa saumattomasti yhteen. Jo valkoisuuttaan hohtava laitosmiljöö on vaikuttava. Äänimaailma on kuin taideteos itsessään.”

 

Laura Kurko-Kauranen, Pohjalainen 20.9.2010

 

 

ᅠ”Reunanen och hans team har gjort en föreställning utgående från teaterns villkor.ᅠRollgestaltningar, scenografi, koreografi, ljud och ljus bildar en organisk helhet som berör och fångar publiken. (...) Som helhet är det här en dramatisk och gripande föreställning som premiärpubliken tog emot med stående ovationer. Något som inte brukar höra till vanligheter på Vasa stadsteater.”

 

Lisbeth Rosenback, Vasabladet 20.9.2010

 

 

ᅠ”Mielisairaala on aluksi punainen ja ahdistava. Taustalla kuuluu jumittava ääni. Valo muuttuu kylmän valkoiseksi ja musiikki vaihtuu herkkään Vivaldiin, jonka tahdissa potilaat ja henkilökunta pian tekevät harmonisia taijiliikkeitä. Ajatus mielisairaalasta näyttämöllä synnyttää väistämättä odotuksia. Vaasan kaupunginteatterin esityksessä Yksi lensi yli käenpesän ne täyttyvät ja toteutuksesta on vaikea nimetä mitään yksittäistä seikkaa, joka olisi ylitse muiden. Kliininen lavastus, äänet ja pääosin laitostunnelmaa heijastavat valot on hiottu äärimmäisen toimivaksi kokonaisuudeksi. (...) Esityksen jälkeistä tunnelmaa kuvaa parhaiten sana vaikuttunut."

 

Sirpa Taskinen, Uutispäivä Demari 22.9.2010

RIKOS JA RANGAISTUS

Poistunut ohjelmistosta

RIKOS JA RANGAISTUS

Fjodor Dostojevskin romaanista

 

Ohjaus ja sovitus: Samuli Reunanen

Musiikki: Iiro Ollila

Koreografia: Liisa Risu

 

Ensi-ilta 25.2.2006 Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä

 

Valokuvat: Johannes Wilenius / Lahden kaupunginteatteri

 

”Syvästi dostojevskilainen Rikos ja rangaistus toteutuu Lahden kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä rajun liikekielen ja groteskin karnevaalin ankarassa hengessä. Samuli Reunasen intensiiviseen sovitukseen ja ohjaukseen nivoutuu kiinteästi kahden muun tekijän - muusikko Iiro Ollilan ja koreograri Liisa Risun - keskeinen panos. Kiteytettyjen repliikkien rinnalla sykkii väkevä ja ilmaisuvoimainen gestiikka, fyysisten eleiden armoton ja teeskentelmätön kieli. Jatkuva liike ja alituinen ääni rakentavat omina elementteinään kiinteästi sitä tapaa, jolla itse tarina kerrotaan.”

 

Jouko Grönholm, Teatteri-lehti 3/2006

 

 

ᅠ”Lahden kaupunginteatterin Rikos ja rangaistus on yhtenäinen, eheä ja omalakinenᅠkokonaistaideteos. (...) Esitys luottaa katsojan kykyyn järjestää palat tarinaksi. Sana ei hallitse vaan toiminta, rinta rinnan teatterin eri kielien kanssa muodostaen moniäänisen kuvan todellisuudesta.”

 

Salla Aas, Etelä-Suomen Sanomat 28.2.2006

 

 

ᅠ”Se, miksi Rikos ja rangaistus on todennäköisesti osalle katsojia hankala ja vastaanotto voi muodostua hyvinkin ristiriitaiseksi, on sen luonne kokonaistaideteoksena, jossa eri elementit ovat tasavertaisesti näytelmässä mukana. Kun sen ilmaisun sisäistää, huomaa ilokseen, että se on teatteria isolla kirjaimella. (...) Rikoksen ja rangaistuksen näyttämöllepano on loppuun asti ajateltua ja viimeistä yksityiskohtaa myöten hiottua. Näyttämöstä luodaan mielen maisema, jonka sisällä asiat tapahtuvat.”

 

Voitto Ruohonen, Iitinseutu 9.3.2006

Copyright © 2019 | Näyttämö 3T