Copyright © 2019 | Näyttämö 3T

Iiro Ollila on säveltäjä, muusikko, improvisoija ja koulutettu hieroja.

 

Iiro on ensimmäiseltä koulutukseltaan klassisen kitaransoiton opettaja. Helsingin konservatoriosta valmistumisensa jälkeen (1998) hän opiskeli sävellystä Teatterikorkeakoulun musiikkiteatterin koulutusohjelmassa ja valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2000.

 

Tämän jälkeen teatterimusiikin säveltäminen ja improvisaatio on pitänyt Iiron kiireisenä. Hän on säveltänyt musiikkia kymmeniin teatteriesityksiin ja lisäksi elokuviin, radioon, tanssiteoksiin ja konserttilavoille. Iiro työskentelee myös Hannu Riskun aisaparina Kaksi Pitkää Miestä -improvisaatioduossa ja Improvisaatioteatteri Stella Polariksen muusikkona.

 

Viime vuosina Iiro on kouluttautunut myös hoitoalalle ja opiskelee tällä hetkellä taiteellisen työskentelynsä ohella ortopediseksi osteopaatiksi.

 

Iirolle myönnettiin Valtion Näyttämötaidetoimikunnan yksivuotinen apuraha vuosina 2011 ja 2015. Hänen yhdessä Antti Jaakolan kanssa käsikirjoittamansa kuunnelma Taidenäyttely radiossa voitti YLE:n Koura-palkinnon keväällä 2016.

 

Iiron henkilökohtaiset nettisivut löytyvät osoitteesta http://iiroollila.fi

 

http://kehoavain.fi

www.stella-polaris.fi

www.kaksipitkaamiesta.fi

Samuli Reunanen (s. 1969) on teatteriohjaaja ja oikeustieteiden kandidaatti. Reunanen aloitti vuonna 1998 opiskelun Teatterikorkeakoulussa ohjaajantyön laitoksella. Uransa alussa Reunanen ohjasi Kemin kaupunginteatterissa (mm. Smedsin Jääkuvia 2000) sekä Kajaanin kaupunginteatterissa. Vuodesta 2004 lähtien Reunanen on ohjannut esityksiä sekä opettanut laajasti ympäri Suomea. Hänet tunnetaan omaleimaisena ohjaajana erityisesti kotimaisista ja ulkomaisista klassikkoista, joista moniin hän on tehnyt oman sovituksen.

 

Reunanen on uransa aikana ohjannut yli 40 teatteriesitystä mm. Meren Aleksis Kivi (Seinäjoen kaupunginteatteri 2016), Krogeruksen Rakkaudesta minuun (Lahden kaupunginteatteri 2015), Tšehovin Lokki (Tampereen Teatteri 2013), JotuninᅠHuojuva taloᅠ(Oulun kaupunginteatteri 2012), Kesey-WassermaninᅠYksi lensi yli käenpesänᅠ(Vaasan kaupunginteatteri 2010), Gogolin Reviisoriᅠ(Jyväskylän kaupunginteatteri 2009), BeckettinᅠHuomenna hän tulee (Lahden kaupunginteatteri 2008), Kalevala (Oulun kaupunginteatteri 2005), ShakespearenᅠHamletᅠ(Teatteri Jurkka, 2004).

 

Reunaselle on myönnetty kahdesti Valtion Näyttämötaidetoimikunnan yksivuotinen apuraha sekä kerran viisivuotinen taiteilija-apuraha. The Grimm Book of Horrors (2016) on Reunasen ohjaustöistä seitsemäs Tampereen Teatterikesään kutsuttu teos.

 

KoreografiᅠLiisa Risuᅠ(s. 1966) on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta, koreografin koulutusohjelmasta. Liisa Risu on opiskellut tanssia ja klovneriaa kotimaan lisäksi mm. New Yorkissa ja Lontoossa. Risu toimii tuntiopettajana Teatterikorkeakoulussa.

 

Risu on työskennellyt laaja-alaisesti tanssin, sirkuksen ja teatterin parissa. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Zodiak- Uuden tanssin keskuksessa esitettyjen tanssiteostenᅠMetriᅠ(2004) jaᅠTumma (2009) lisäksi lukuisat Tanssiteatteri Hurjaruuthin menestyksekkäät Talvisirkukset, joissa hän on ollut sekä esiintyjänä, koreografina, käsikirjoittajana että ohjaajana.ᅠRisun viimeisimmät teokset Soiva/WKL (2013), Peukalo-Liisa (Hurjaruuth 2015) ja Valon paino (Zodiak 2015) saivat yleisöltä ja kriitikoilta ylistävää palautetta. Risun koreografioita ovat esittäneet ja tuottaneet myös mm. Teatterikorkeakoulu, Helsinki Dance Company sekä Helsingin Juhlaviikot.

 

Teatterikoreografioita Risu on tehnyt mm. Lahden, Helsingin, Seinäjoen ja Vaasan kaupunginteattereissa sekä ohjannut Turun Kaupunginteatteriin sirkusta, mm.ᅠSirkus Pinokkioᅠ(2007). Risulle on myönnetty toistamiseen Taiteen edistämiskeskuksen 5 -vuotinen taiteilija-apuraha.

 

Liisan henkilökohtaiset nettisivut löytyvät osoitteesta:ᅠwww.liisarisu.com